Xaçmaz Peşə Məktəbində təhsil alan şagirdlərə “Azərbaycanda fındıqçılıq sahəsində səmərəliliyin və dayanıqlığın sürətləndirilməsi” layihəsi çərçivəsində “Fındıq meyvəsinin yığım üsulları, qurudulması və depolanması” mövzusunda təlim keçirilib.
Xaçmaz Peşə Məktəbində təhsil alan şagirdlərə “Azərbaycanda fındıqçılıq sahəsində səmərəliliyin və dayanıqlığın sürətləndirilməsi” layihəsi çərçivəsində “Fındıq meyvəsinin yığım üsulları, qurudulması və depolanması” mövzusunda təlim keçirilib.
BMT-nin Ərzaq və Kənd Təsərrüfatı (FAO) ilə Meyvəçilik və Çayçılıq Elmi Tədqiqat İnstitutunun birgə həyata keçirdiyi təlimlərdə fındıq meyvəsinin əl ilə və mexaniki yığım üsullarının fərqi, düzgün qurudulması, saxlanması, o cümlədən aspergillus flavus, parasiticus və aspergillus nomius kif göbələkləri tərəfindən sintez olunan zəhərli maddələrin bioloji təsiri barədə şagirdlərə ətraflı məlumat verilib və elmi müzakirələr aparılıb.